Delimiter Image
COURSES

S obzirom na to da deca najčešće dobijaju engleski u prvom razredu osnovne škole, bilo bi dobro da najkasnije tada krenu i na
kurseve engleskog jezika.
Ovo im omogućava da bez problema savladavaju školsko gradivo i da ubrzo znaju značajno više s obzirom na to da je naš program zahtevniji od školskog programa.

Od prvog razreda osnovne škole deca pohađaju nastavu 2 puta nedeljno po 55 min. (nivoi A1-B1).

Na nivoima od B2 polaznici pohađaju pripreme za Cambridge ispite (FCE, CAE, CPE) i tu je dinamika nastave 2 puta po 75 minuta nedeljno. Dostizanje nivoa B2 podrazumeva teme za odrasle i razvijeno apstraktno mišljenje, pa se polaganje ovog ispita i ne savetuje pre 16.-e godine.

U slučaju da polaznici ne žele da se pripremaju za Cambridge ispite, na raspolaganju su im omladinski konverzacijski kursevi koji su namenjeni tome da se stečeno znanje aktivira. Ove kurseve mogu pohađati i polaznici koji posle pauze u pohađanju kurseva žele da povrate aktivno znanje ili jednostavno uživaju u diskusijama na različite teme na engleskom jeziku.

Na nivou A1.1 (prvi razred osnovne škole) deca još uvek nemaju testove, pa roditelji mogu videti šta su oni naučili na javnom času na kraju godine. Na ostalim nivoima deca imaju najmanje 4 testa u toku godine i završni test, a roditelji se o ovome informišu na osnovu izveštaja za roditelje koje profesor popunjava takođe 3 puta godišnje i koje šaljemo roditeljima e-mejlom.

Nastava se zaključno sa 4. razredom osnovne škole odvija u popodnevnim terminima. Od 5. razreda postoje i grupe u kojima se nastava odvija po smenama i u večernjim časovima.

U prvom razredu srednje škole polaznici pohađaju pripemu za FCE – najčešće polagani ispit u svetu (oko 100.000 ljudi ga polaže u jednom roku) a zatim pripremu za CAE – danas najtraženiji među mlađim polaznicima jer omogućava uslov i nivo znanja za studije u inostranstvu i još puno toga. Priprema traje 1 ili 2 školske godine, u zavisnosti od toga koliko su polaznici u mogućnosti da se posvete učenju, s obzirom na to da je ovo vrlo zahtevan ispit u odnosu na prethodni nivo. Pripremu za CPE pohađaju polaznici koji jako vole engleski jezik i ovaj nivo se smatra nivoom znanja obrazovanog govornika kojem je engleski maternji jezik. Mnogi polaznici sa ovom diplomom kasnije i predaju engleski jezik u celom svetu.

DINAMIKA NASTAVE:
OSNOVNA/SREDNJA ŠKOLA
NIVOI: A1-B1

2 x 55 min. nedeljno


od septembra do juna 72 x 55 min.


ukupni fond:
88 časova od 45 min. u školskoj godini

DINAMIKA NASTAVE:
PRIPREME ZA ISPITE
NIVOI: B2-C1

2 x 75 min. nedeljno


od septembra do juna 72 x 75 min.


ukupni fond:
120 časova od 45 min. u školskoj godini

DINAMIKA NASTAVE:
KONVERZACIJSKI 1 i 2
NIVOI: B1-C1

2 x 55 min. nedeljno


od septembra do juna 72 x 55 min.


ukupni fond:
88 časova od 45 min. u školskoj godini